Kryetari i Kuvendit, z. Gramoz Ruçi, uron besimtarët myslimanë me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit: Koronavirusi nuk njeh kufij, por as solidariteti njerëzor e fetar nuk njeh kufij

  • Postuar m?, 23/04/2020

23 prill 2020

 

Kryetari i Kuvendit, z. Gramoz Ru?i, uroi sotbesimtar?t mysliman? me rastin e fillimit t? muajit t? Ramazanit.

 

“Besimtar?t mysliman? shqiptar?, bashk? me rreth dy miliard? besimtar? t? bot?s, po hyjn?sot n? muajin e Ramazanit, muajin e besimit, sakrific?s dhe shpres?s njer?zore.Agj?rim t? leht?, v?llez?r mysliman?, n? Shqip?ri, Kosov?, Maqedonin? e Veriut,Malin e Zi, Lugin?n e Preshev?s dhe n? t? gjith? Diaspor?n!

 

Askush nuk do t? d?shironteta niste k?t? muaj t? bekuar, k?shtu si? jemi t? detyruar ta nisim, p?r shkak t?pandemis? s? koronavirusit: t? privuar nga p?rqafimet v?llaz?rore midisbesimtar?ve, nga mrekullimi e lumturia q? krijojn? festimi s?bashku dhe ritualetq? kan? mbajtur gjall? besimin m? shekuj e mij?vje?ar?.

 

Ramazani i sivjetsh?m?sht? nj? fest? brenda nj? drame, nj? dhimbje brenda urt?sis?, nj? sakrific? e shtuar brenda sakrific?s tradicionale t?agj?rimit, q? na ka imponuar q?ndresa stoike pandemis? COVID-19.

 

Por distanca socialedo t? z?v?nd?sohet e kompensohet nga afrimi shpirt?ror midis zemrave t?besimtar?ve dhe njer?zve tan? t? dashur. P?rqafimi i zemrave ?sht? po aq ifuqish?m dhe i ndjer? sa edhe p?rqafimi fizik.

 

Gjej rastin t? shprehmir?njohjen time dhe t? Kuvendit t? Shqip?ris? ndaj komunitetit mysliman p?rmb?shtetjen e masave dhe privimit, n? em?r t? mbrojtjes s? jet?ve njer?zore, t?g?zimeve e k?naq?sive t? jet?s, p?r t? penguar p?rhapjen e virusit q? k?rc?nonrreziksh?m njer?zimin  n? t? pes?kontinentet.

 

N?  betej?nkund?r koronavirusit dhe rrug?timin drejt t? ardhmes, besimet jan? e do t? jen?bashk?.Koronavirusi nuk njeh kufij, por as solidariteti nuk njeh kufij.Solidariteti njer?zor, shpirt?ror e fetar ?sht? b?r? sot nj? fakt global.

 

Dhe kjo provohet m?mir? se kudo, n? Shqip?rin? ton?, ku t? gjitha komunitetet fetare, n? mb?shtetjet?  njeri-tjetrit, jan? b?r? sot “gardian?”t? jet?ve njer?zore dhe ushqyes t? fuqis?, shpres?s dhe vet?dijes p?r ta fituarbetej?n p?r jet?n.

 

N? nisje t? k?tijmuaji t? bekuar, d?shiroj t? kujtoj se roli i Islamit n? avancimin e drejt?sis?dhelirive njer?zore, progresit, humanizmit dhe dinjitetit t? pjestar?ve t?shoq?ris?, po vjen duke u forcuar dhe ?sht? b?r? nj? fakt i pranuesh?m kudo n?bot?.

 

Marr?dh?niet midisIslamit dhe Per?ndimit kan? hyr? n? nj? faz? t? re respektimi, mir?kuptimi,tolerance, m?simi e t?d?gjimi reciprok, kund?r ksenofobis? dhe n? sh?rbim t?mbijetes?s s?t? gjith?besimeve, kulturave dhe qytet?rimeve t?sotme.

 

Shqip?ria ?sht?krenare se mysliman?t shqiptar? jan? nj? komunitet i madh tolerant, iemancipuar, paq?sor dhe progresiv.”, shkruan Kryetari iKuvendit, z. Gramoz Ru?i, n?mesazhin e tij t? urimit  me rastin efillimit t? muajit t? Ramazanit.

 


Share