Kryetari i Kuvendit, z.Gramoz Ruçi, urim me rastin e Festës së Pashkëve: Pashkët, thirrje për globalizimin e solidaritetit njerëzor

  • Postuar m?, 19/04/2020

19 prill 2020

Kryetari i Kuvendit, z.Gramoz Ru?i, ka uruar sot besimtar?t ortodoks? me rastin e Fest?s s? Pashk?ve.

“Me rastin e Fest?s s? Pashk?ve, u uroj t? gjith? besimtar?t ortodoks? si edhe t? gjith? shqiptar?t: Sh?ndet dhe lumturi n? vatrat e tyre familjare!

K?to Pashk? na gjejn? fizikisht t? izoluar, por m? shum? t? bashkuar prej mesazhit thelb?sor t? k?saj Feste, shpres?s s? ringjalljes e ringritjes.

P?rsh?ndes n? m?nyr? t? ve?ant? ata q? Festa e Pashk?ve i gjen duke luftuar n? betej?n p?r jet?n, n? v?shtir?si apo larg vatrave familjare.

Sot, t? gjith? kemi realizuar sesa e mrekullueshme ?sht? jeta dhe paqja dhe sa pa kuptim jan? marramendja pas urrejtjes e konflikteve.

Q?ndresa stoike dhe beteja q? po zhvillojm? p?r mbrojtjen e jet?s na ka bindur se askush nuk shp?ton duke qen? i vet?m, por n? bashk?veprim, mb?shtetje e solidaritet me t? gjith?.

P?rdit? e m? shum? po bindemi se njer?zimi, pavar?sisht kombeve, shteteve, pasuris?, varf?ris? dhe ndarjeve q? shkaktojn? ato, ?sht? nj? familje e madhe 7.7 miliard?she, q? u p?rgjigjet si nj? e vetme rrezikimit t? jet?ve njer?zore nga pandemia COVID-19.

Sot ?sht? dita t’u rikthehemi edhe nj?her? m?simevet? krijuesve, arkitekt?ve dhe nd?rtuesve t? qytet?rimit dhe t’i zbatojm? ato jo vet?m n? betej?n p?r jet?n, por n? t? gjith? veprimtarin? ton?. 

P?rdit? e m? shum? po bindemi se nga pandemia nuk na mbrojn? vet?m vaksinat e kurat mjek?sore, por edhe antitrupat e dashuris?, drejt?sis? e solidaritetit njer?zor, vlera q? k?to koh? po shk?lqejn? n? t? gjith? planetin, si eliksiri m? i dobish?m kund?r t? keqes q? k?rc?non njer?zimin. 

Prandaj me kur?n e dashuris?, humanizmit e solidaritetit t? luftojm? edhe s?mundjet e shoq?ris?, varf?rin?, pabarazin?, ndarjet e konfliktet, n? ?do form? q? ato shfaqen.

Festa e Pashk?ve t? na frym?zoj? q? t? punojm? m? shum? p?r t? ndalur globalizimin e t? keqes, p?rhapjen e formave t? ndryshme t? dhun?s, t? indiferenc?s njer?zore ndaj njeri-tjetrit, t? dobt?ve, t? s?mur?ve, t? pambrojturve, ndaj natyr?s dhe mjedisit.

Krahas globalizimit t? mallrave, sh?rbimeve, teknologjive dhe ideve, t? investohemi p?r t? globalizuar sidaritetin dhe p?rkushtimin njer?zor.

Solidaritetin q? shfaq?m dhe po shfaqim ndaj koronavirusit, ta shnd?rrojm? n? nj? vler?, tipar dhe trash?gimi t? shoq?ris?.

Mir?kuptimin fetar ta shnd?rrojm? n? nj? vler? shoq?rore dhe udh?rr?fyes t? t? gjith? shqiptar?ve, pavar?sisht besimit, pik?pamjeve dhe pasuris?.

Festa e Pashk?ve na shtoft? t? mirat dhe mund?sit? p?r t? gjith?, na fuqizoft? rezistenc?n, durimin e besimin se shum? shpejt do t’u rikthehemi g?zimeve t? jet?s.”, shkruan Kryetari i Kuvendit, z.Gramoz Ru?i, n? urimin e tij me rastin e Fest?s s? Pashk?ve.


Share